//Puig reivindica un ecosistema informatiu «potent, obert, plural i lliure» a l’acte de lliurament de la I edició dels Premis de Comunicació

Puig reivindica un ecosistema informatiu «potent, obert, plural i lliure» a l’acte de lliurament de la I edició dels Premis de Comunicació

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat un ecosistema informatiu «potent, obert, plural i lliure» i ha ressaltat la seua importància per a aconseguir «una societat avançada i cohesionada»en l’acte de lliurament de la I edició dels Premis de Comunicació de la Generalitat

Primeros premios Comunicación GVAEn l’acte celebrat a València, el responsable del Govern Valencià ha defensat els drets dels i de les professionals de la comunicació, col·lectiu «molt castigat per la crisi en els passats anys»

Puig ha donat les gràcies als i les professionals de les diferents branques de la comunicació per visibilitzar una Comunitat Valenciana «viva, dinàmica i creativa» i per traslladar els valors d’aquesta, com, per exemple, amb la cobertura de l’arribada al Port de València de l’Aquarius, segons ha apuntat el president.

Els premis han recaigut en Radio Alicante Cadena Ser, la plantilla del centre territorial d’RTVE a la Comunitat Valenciana, els membres de l’equip de xarxes del 112 de la Generalitat, els periodistes Iñaki Zaragüeta i Ramón Climent, la publicista Chari García Cubells, el fotoperiodista El Flaco i el dissenyador Dani Nebot.

Modalitats periodístiques

Radio Alicante Cadena Ser va complir aquest mes de febrer 85 anys des de l’inici de les seues emissions, trajectòria en la qual ha sigut «testimoni, altaveu i, en alguns casos, protagonista» dels canvis de la ciutat d’Alacant, segons ha apuntat el seu director, Eduardo Rosales, en recollir el premi. L’emissora ha sigut premiada en la categoria de Radiodifusió.

D’altra banda, la modalitat de Televisió ha reconegut el compromís de la plantilla d’RTVE Comunitat Valenciana per una radiotelevisió pública de qualitat, amb menció especial a les integrants del col·lectiu ‘Mujeres RTVE’. En recollir el premi, Izaskun Fernández, vocal del Consell d’Informatius d’RTVE, i Arantxa Torres, del moviment ‘Mujeres RTVE’, han defensat una radiotelevisió «independent i lliure d’ingerències partidistes».

El Premi Xarxes Socials i Nous Formats ha sigut per a l’equip de xarxes del 112 de la Generalitat, per la seua aposta nova en l’ús d’aquestes eines virtuals per a agilitar la informació i la coordinació en casos d’emergència.

El periodista Iñaki Zaragüeta, delegat del diari La Razón a la Comunitat, ha obtingut el Premi Premsa Escrita, mentre que Ramón Climent, que ha reivindicat el valor de ser «periodista de poble», ha rebut el Premi Comunicació de Proximitat per la seua prolongada carrera en la premsa local a les comarques de l’Alcoià i el Comptat.

La trajectòria de José García Poveda «El Flaco» ha sigut reconeguda amb el Premi de Fotoperiodisme, i el dissenyador gràfic Dani Nebot ha rebut el Premi de Disseny i Il·lustració. Chari García Cubells, publicista i professora a la Universitat CEU-Cardenal Herrera especialitzada en igualtat en la representació, ha recollit el guardó de Publicitat.

En la cerimònia també han estat presents la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, la consellera de Justícia, Administracions Públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

2018-08-03T07:11:59+00:0020 de junio de 2018|Blog|

Leave A Comment